Peters Jul KLAK 2019

PETERS JUL

ET MUSIKALSK JULEEVENTYR – FRIT EFTER J. KROHN

”Jeg glæder mig i denne tid;
nu falder julesneen hvid,
så ved jeg julen kommer.”

Martin Miehe-Renard og Søren Skjold har skrevet den gamle kendte børnebog Peters Jul om til en musikalsk fortælling om den lidt oversete borgerdreng Peter, der bor i den pæne del af København og hans møde med den fattige Rasmus.

Historien udspiller sig lige omkring juleaften, og hele familien er i gang med juleforberedelserne. Derfor er der ikke så meget tid til lille Peter, til andet end irettesættelser…Det kan man godt ønske sig væk fra, hvis man er en lille dreng. Han møder den fattige Rasmus, som passer sig selv det meste af dagen, og det tiltaler Peter, livet i frihed. Rasmus, er træt af at være sulten og kold, så tanken om en fyldt mave og en en varm stue, lyder tillokkende på Rasmus.

En dag får de to drenge på magisk vis mulighed for at bytte liv. Mens Rasmus nyder sin nye familie, må Peter erkende, at det slet ikke er så sjovt at være fri som fuglen, når man ikke har mad i maven. Peter må prøve at få opfyldt et sidste ønske, så han kan få sit gamle liv tilbage.

Peters Jul er en sød fortælling om at man skal passe på hvad man ønsker sig, men også om varme hjerter, og familiens tryghed. Altsammen krydret med festlige melodier skrevet af Lars Fjeldmose.